Waarschuwing: zoek niet naar bommen bij de Maas

Print
Waarschuwing: zoek niet naar bommen bij de Maas

Afbeelding: iStock

Zoeken naar bommen bij de Maas in Ooijen-Wanssum is gevaarlijk. Daarvoor waarschuwt het projectbureau Ooijen-Wanssum.

Het projectbureau heeft recent een melding gehad dat een iemand met een metaaldetector speurde naar explosieven of ander spul uit de Tweede Wereldoorlog, meldt woordvoerder Marcel Tabbers. Daarom is besloten op de eigen site te wijzen op de gevaren die amateur-archeologen of andere hobbyisten er lopen.

Granaten
In het gebied is tijdens de Tweede Wereldoorlog hevig gevochten. Een erkend bedrijf speurt er nog tot november naar explosieven uit de oorlog. Vorige week werden kleinere granaten en twee Russische tienponders door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie tot ontploffing gebracht.

Het megaproject tussen Ooijen (Horst aan de Maas) en Wanssum (Venray) heeft als doel het gebied beter te beschermen tegen hoogwater. Dat gebeurt door de aanleg van dijken en hoogwatergeulen en het in gebruik nemen van een drooggevallen zij-arm van de Maas.

Excursie
Tevens wordt in Wanssum een een rondweg aangelegd en de industriehaven uitgebreid.  Het projectbureau Ooijen-Wanssum wil voor geïnteresseerden in het detectiewerk een excursie organiseren. Een datum voor deze excursie, gedacht wordt aan deze of volgende maand, wordt nog bekend gemaakt.