Peter Jan Rens verbaasd om stoppen realitysoap

Print
Peter Jan Rens verbaasd om stoppen realitysoap

Afbeelding: Screenshot

Doen ze 't of doen ze 't niet, de realitysoap van Peter Jan Rens (66) en zijn vrouw Virginia, krijgt geen tweede seizoen. Een overrompelde 'Meneer Kaktus' beschrijft in een uitgebreid facebookbericht dat RTL5 die beslissing onlangs heeft genomen. Het veelbesproken stel krijgt nu de kans hun programma aan een andere zender aan te bieden, maar daar heeft Peter Jan geen trek in.

,,Hoe mooi ook gemaakt, de serie scoort te weinig in de jongere of jongerendoelgroep. Overrompeld door het 'nee' breng ik er hakkelend tegenin dat Peter Jan en Virginia bovengemiddeld scoorde'', concludeert de voormalig presentator na een telefoongesprek met RTL.

Vreemdgaan
Peter Jan vergelijkt de overstap die hij nu mag maken naar een andere omroep met vreemdgaan. ,,Het is alsof je iemand de liefde verklaart die vervolgens zegt dat je wel vreemd mag gaan. Ik wil haar op hoge poten nog zeggen dat Peter Jan en Virginia de beste waren en ik een vervolg eis. Maar ik besef dat dat kinderachtig is.''

Voor Doen ze 't of doen ze 't niet ging de familie Rens verder dan ooit. ,,Maak je een mooie serie dat niet slecht scoort en waarin je verder gaat dan ooit in een reality... Waarin we, mijn vrouw en dochter, ons echt laten zien... Net als Ozzy dat deed in de VS... Krijg je mooi alle critici, nrc-youpen en ad-angela's over je heen, zoals dat gebruikelijk is met een hartstochtelijk programma.''

Naar de realitysoap, waarin te zien was dat Peter Jan op Tenerife zijn jawoord gaf aan de 43 jaar jongere Virginia, keken gemiddeld 350.000 mensen per aflevering. Op de laatste uitzending twee maanden geleden stemden 286.000 mensen af.