Politie zet helikopter in bij zoektocht naar twee voortvluchtigen

Print
Noordwest / Schinveld - De politie heeft woensdag in een woning aan de Titus Brandsmastraat in Brunssum een apparaat aangetroffen dat wordt gebruikt bij de productie van xtc-pillen. Twee mannen sloegen op de vlucht.

Er werd direct een Burgernet-bericht uitgestuurd om uit te kijken naar het tweetal. In het bericht werd benadrukt de verdachten niet zelf te benaderen, maar direct de politie te bellen. Bij de zoekactie werd ook een politiehelikopter ingezet. Die cirkelde een tijdje boven Merkelbeek.

Verkeerde pand
De actie werd uitgevoerd door leden van de Landelijke Eenheid. Bij de zoektocht naar de plek waar het apparaat stond, werd in eerste instantie een inval gedaan bij het verkeerde pand.

Aan de achterzijde werden gaten gezaagd in twee deuren. Toen duidelijk werd dat het verkeerde huis was binnengevallen, verlegden de rechercheurs de aandacht naar het ernaast gelegen pand. Dat was inmiddels verlaten door de aanwezigen.

Auto's meegenomen
De politie trof een tabletteermachine aan die nog stond te stampen en een hoeveelheid verdovende middelen. Bovendien werden twee auto’s in beslag genomen.

 

 

Vul hier een omschrijving van de foto in.


Later meer.