Roda-chef Anastasiou zet mes in ploeg

Print
Roda-chef Anastasiou zet mes in ploeg

Afbeelding: De Limburger

Roda-coach Yannis Anastasiou zet het mes in zijn ploeg na de wanvertoning afgelopen zondag bij ADO Den Haag (4-1 verlies). De coach, die net als zijn spelers in het oog van de storm is geraakt, wijzigt zijn elftal op meerdere plaatsen voor de thuiswedstrijd donderdagavond (aanvang 18.30 uur) tegen PEC Zwolle.

Zo keren naar verwachting Tom van Hyfte en Mohamed El Makrini terug op het middenveld. Ook Gyliano van Velzen mag uitkijken naar een basisplaats.

Op de bank
Mitchel Paulissen en Adil Auassar moeten genoegen nemen met een plaats op de bank. Ognjen Gnjatic, die zondag al na een half uur gewisseld werd, ontbreekt met een liesblessure. Ook pinchhitter Thanasis Papazoglou (kuit) is er niet bij. Nathan Rutjes, Simon Church, Marcos Gullòn en reservedoelman Nick Wolters kampen met blessures en zitten niet bij de selectie.

Revanche
Anastasiou eist van zijn ploeg dat ze revanche nemen voor de afgang in Den Haag. "Ik heb veel gesprekken met de spelers gevoerd. Ik eis maximaal commitment. Ze moeten nu een antwoord geven. En ik hoop ook dat het geluk met ons is.”

De Griekse coach wil niets zeggen over het besluit om Ton Caanen uit zijn functie van technisch directeur te ontheffen. "Ik wil nu zoveel mogelijk rust rond het elftal. Het was geen gemakkelijke dag voor de club.” Over zijn eigen positie is Anastasiou realistisch. "Ik kijk als eerste kritisch naar mezelf. Ik wil mijn verantwoordelijkheid niet ontlopen.”