'Moord op shishabaas was mislukte roofoverval'

Print
'Moord op shishabaas was mislukte roofoverval'

Afbeelding: ANP

Lindenheuvel - De moord op shishabaas Hafed Merkikou (29) uit Geleen was een mislukte roofoverval. Doel was om Merkikou onder dreiging te overvallen, maar dat had uiteindelijk fatale gevolgen.

Dat zegt Peer Szymkowiak, advocaat van verdachte Karim S. (24) uit Stein tegen De Limburger. 

In de nacht van 7 op 8 februari stormde Karim S. samen met een medeverdachte de woning van Merkikou aan de Beatrixlaan binnen. Vermomd met bivakmutsen kwamen ze vervolgens in de slaapkamer waar Merkikou zich op dat moment bevond.

Op een haar
Szymkowiak: "Daar ontstond een vechtpartij tussen mijn cliënt, de medeverdachte en Merkikou. Volgens de medeverdachte was Merkikou aan de winnende hand. Tot grote schrik van mijn cliënt loste de mededader een schot in de richting van Merkikou en hemzelf. Mijn cliënt is op een haar na gemist. Hij voelde zelfs de druk van het pistool tegen zijn buik."

Vierde arrestatie in moordzaak shishabaas

Vingerafdruk
Na de fatale nacht was Karim S. de eerste verdachte die door de politie kon worden gearresteerd. Dat komt volgens Szymkowiak omdat op de plaats delict bloed en een vingerafdruk van zijn cliënt werd gevonden. De overige drie arrestanten zijn na onderzoek van de recherche aangehouden. Twee van hen, zouden vooral een rol hebben gehad in de voorbereidingen van de overval. 

Karim S. moest dinsdag voor de raadkamer verschijnen. Omdat het onderzoek nog niet is afgerond, is de voorlopige hechtenis met 30 dagen verlengd. Het OM heeft de vier verdachten in de eerste plaats moord in vereniging ten laste gelegd, maar houdt ook rekening met een roofoverval met dodelijke afloop. 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen