PVV-stemmers in Kerkrade steunen ook lokale PVV

Print
PVV-stemmers in Kerkrade steunen ook lokale PVV

Afbeelding: De Limburger

Bijna een op de drie Kerkraadse kiezers stemde afgelopen maart op de PVV. Juichen ze het toe als de partij van Geert Wilders ook in de gemeenteraad van Kerkrade komt?

Bijna alle PVV-stemmers van 15 maart kondigen aan volgend jaar ook op de lokale PVV te gaan stemmen, zo blijkt uit een rondvraag op de markt in Spekholzerheide in Kerkrade-West woensdagochtend.

Harde geluid
De gebruikte argumenten lopen echter sterk uiteen. Velen beamen dat de landelijke PVV-items in Kerkrade geen rol spelen. Toch is er op lokaal niveau behoefte aan het harde, directe geluid van de PVV.

Controles aan grens
'De een vindt dat Wilders ‘tenminste de waarheid zegt’ en hoopt dat de partij dat ook in Kerkrade gaat doen. De ander vindt dat een Kerkraadse PVV-fractie de burgemeester moet wegsturen, voor betere  busverbindingen moet zorgen en het stadspark in de oude staat moet terugbrengen. Een derde ziet voor de PVV een rol weggelegd in alle overlast die van over de grens komt, van vluchtelingen tot koffieshopbezoekers. Hein Peeters wil zelfs weer controles aan de Duitse grens, twee kilometer verderop, en terug naar de gulden. Wat stemde hij de vorige keer lokaal? ,,Ik heb niet gestemd”.