De PVV naar Limburg? Laat maar komen!

Print
De PVV naar Limburg? Laat maar komen!

Afbeelding: ANP

De lokale politiek in Limburg sluit een samenwerking met de PVV niet bij voorbaat uit. Dat blijkt uit een rondgang langs diverse partijen uit de zeven gemeenten waar de PVV volgend jaar mee wil doen aan de verkiezingen. Dat staat haaks op de situatie in de landelijke politiek. Daar is de partij van Geert Wilders momenteel al kansloos voor deelname aan de coalitie omdat de andere grote partijen sowieso niet met hem willen samenwerken.

Kom maar op!’ Zo luidt, kort samengevat, de reactie van de gemeentelijke politiek in Limburg op de nakende komst van de PVV. De partij maakte woensdag bekend van plan te zijn om in zeven gemeenten in deze provincie deel te nemen aan de verkiezingen volgend jaar. Het gaat om Venlo, Maastricht, Heerlen, Kerkrade, Sittard-Geleen, Landgraaf en Stein. De concurrentie daar is niet bang om de strijd met de PVV aan te binden. 

Middelvinger
Ron Meyer, fractievoorzitter van de SP in Heerlen en landelijk voorzitter van de socialisten: "Veel mensen stemmen uit onvrede over landelijke beleid de PVV of de SP. Ze geven de middelvinger en dat snap ik goed. Maar bij PVV leidt dat niet tot oplossingen. Er is een overlapping tussen ons als je kijkt naar het kiezerspotentieel, maar die tweestrijd ga ik graag aan.”

Op landelijk niveau wordt de partij van Geert Wilders door de meeste andere partijen uitgesloten.  Als het aan Alexander Pechtold (D66) ligt, is gezamenlijk optrekken met de PVV ook op lokaal niveau uit den boze. "Volgens mij is dat iets dat binnen D66 tot in alle vezels is doorgedrongen”, liet hij woensdag weten.  

Minderheid
De  grootste lokale partij GOB in Sittard-Geleen denkt er volgens fractieleider Paul Verjans eender over „Absoluut. Een aantal standpunten en uitingen druist enorm in tegen onze normen en waarden. Van de kopvoddentaks tot en met het ‘minder minder’.”

D66 en GOB behoren tot de minderheid. Afgaande op een belrondje langs  grote fracties en lokale partijen in de  gemeenten waarop de PVV zich richt, behoort coalitievorming met die partij namelijk wel degelijk tot de mogelijkheden.
 

 

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?
Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →