Ongeluk op A73, snelweg voorlopig dicht

Print
Ongeluk op A73, snelweg voorlopig dicht

Afbeelding: ANP

Brabander - Door een ongeluk is de A73 tussen Horst en Venray donderdagochtend geruime tijd dicht geweest.

Het ongeluk waarbij een vrachtwagen en een auto betrokken waren, gebeurde rond 06:45 uur op de snelweg bij Castenray. De A73 was daardoor in zuidelijke richting dicht. 

Vluchtstrook
Verkeer dat vaststond werd via de vluchtstrook langs het ongeluk geleid. Toch zorgde het ongeluk voor veel overlast. Rond 07:00 uur bedroeg de vertraging al meer dan een uur. Later in de ochtend ontstond er ook aan de andere kant van de weg een korte kijkersfile.

Bij het ongeluk kwam veel rommel op de weg. Er moest daarom volgens de VID een ZOAB-cleaner ter plekke komen om de weg schoon te maken. Rond 08:30 uur ging de linkerrijstrook vervolgens weer open. De ANWB verwacht dat de weg rond 09:30 uur weer helemaal vrij zal zijn. 

Omleiding
Verkeer dat vanuit Nijmgegen richting Venlo wilde werd in eerste instantie aangeraden om om te rijden via de A50, A2 en A67, maar later in de ochtend stond er ook op die route file. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →