'Opa Verstappen sprak in geheim met Red Bull-baas over Jos'

Print
'Opa Verstappen sprak in geheim met Red Bull-baas over Jos'

Afbeelding: ANP

Opa Frans Verstappen had in december van het vorige jaar in het geheim een gesprek met Red Bull-baas Helmut Marko. Hij deed dat om Red Bull te waarschuwen voor zijn eigen zoon Jos Verstappen.

Dat vertelt Frans Verstappen donderdag aan De Telegraaf. 

Beschermen
"Ik heb deze noodzakelijke stap gezet in het belang van Max omdat ik vrees dat anders zijn carrière zou stuklopen. Het was geen wanhoopsdaad en niemand wist dat die ontmoeting zou plaatsvinden. Het enige wat ik wilde bereiken was dat Red Bull Racing zou ingrijpen en Max zou beschermen tegen de ellende die zijn vader continu veroorzaakt, zoals vechtpartijen", zo zegt hij.

Jos Verstappen kwam afgelopen week weer in opspraak nadat hij betrokken was bij een vechtpartij in Roermond. Omdat Verstappen na dat gevecht weigerde een bevel van de politie op te volgen, werd hij opgepakt. Na verhoor op het bureau mocht hij weer gaan. 

Lees ook: Column: Jos en Frans Verstappen leggen zware hypotheek op toekomst Max

Vliegticket
Zijn vader Frans liet de dag daarna weten dat Jos inmiddels dood is voor hem. Tegenover De Telegraaf laat hij nu weten dat hij zelfs verder ging om 'zijn kleinzoon te beschermen'. De krant beweert een vliegticket van opa Verstappen te hebben gezien waaruit inderdaad blijkt dat hij in december afreisde naar het Oostenrijkse Graz. 

Daar had Frans Verstappen naar eigen zeggen een gesprek met Helmut Marko. "Ik heb in die ontmoeting, die ruim drie uur duurde, mijn grote zorgen geuit over de perikelen binnen onze familie. Daarbij heb ik ook aangegeven dat mijn zoon Jos Verstappen de carrière van het F1-talent Max kapotmaakt en mijn kleinzoon door zijn agressieve gedrag in diskrediet brengt", aldus opa Verstappen.

Gemanipuleerd
Of zijn bezoek ook de gewenste uitwerking heeft gehad weet Frans Verstappen niet. "Ik hoop dat de boodschap in Oostenrijk is overgekomen. De afgelopen tijd heb ik tevergeefs geprobeerd Dr. Helmut Marko aan de lijn te krijgen. Ik ben bang dat Jos hem intussen heeft gemanipuleerd om mij niet meer te bellen."

Advocaat Marcel Heuvelmans van Jos Verstappen wilde niet reageren tegenover De Telegraaf. Helmut Marko komt mogelijk later nog met een reactie volgens de krant. "Hij is nu vanwege de komende Grand Prix in Shanghai onderweg en onbereikbaar", zegt een woordvoerder van Red Bull.