Verstappen: we moeten groot gat overbruggen

Print
Verstappen: we moeten groot gat overbruggen

Afbeelding: ANP

Max Verstappen heeft donderdag in de voorbeschouwing op de Grote Prijs van China toegegeven dat Red Bull een groot gat moet overbruggen om het Ferrari en Mercedes moeilijk te maken.

,,Het is een behoorlijk groot gat", zei de jonge Nederlander tijdens de persconferentie. ,,De komende races hopen we het terug te brengen tot een seconde en als er updates voor de auto komen kunnen we het hopelijk definitief overbruggen."

In Shanghai wordt zondag tijdens de tweede race van het seizoen regen verwacht. Verstappen werd in Melbourne bij de Grote Prijs van Australië vijfde, maar verwacht in China meer te kunnen laten zien. ,,Ik verwacht dat het bij dit circuit makkelijker inhalen is. Of regen een voordeel is? Racen in de regen, daar kan ik van genieten. Maar je hebt dan wel goede grip nodig", temperde Verstappen de verwachtingen.

Motorfabrikant van Red Bull, Renault, stelde dat na sleutelen de wagen van Verstappen beter zal zijn de komende races. Er wordt gewerkt aan de juiste afstellingen maar voor zondag lijkt de wagen nog niet in ideale conditie te zijn denkt Verstappen. ,,Ik weet niet of ik nu het best mogelijke pakket tot mijn beschikking heb, zeker voor een regenrace blijft het afwachten."

Zondagochtend om 08.00 uur (Nederlandse tijd) begint Verstappen aan de 56 rondjes op het circuit in Shanghai.

Volg de race zondag live via onze site en app!