Opknapplan voor Venloos woonwagenkamp valt slecht

Print
Opknapplan voor Venloos woonwagenkamp valt slecht

Foto ter illustratie Afbeelding: ANP

Venlo / Hagerhof / Stalberg / Genooy / Grote en kleine heide / Venkoelen / Blerick-Centrum / Smeliënkamp / Sint-Annakamp / Vossener / Klingeberg / Hout-Blerick / Boekend / Op de heide / Steyl / Velden / Schandelo / Lomm / Arcen / Belfeld / Geloo - Wethouder Ben Aldewereld gaat opnieuw het gesprek aan met bewoners van de Venlose woonwagenkampen.

Al twaalf jaar wordt er gesproken over het opknappen van de tien locaties waarbij er meer ruimte tussen de woonwagens moet komen en illegale bebouwing afgebroken. “Dat plan blijft ook het uitgangspunt, maar het is niet in beton gegoten”, zegt Aldewereld er nu over. Met name op het kamp aan de Venlose Kaldenkerkerweg zijn er zorgen.

Opknapbeurt
Bij wijze van proef werden afgelopen jaren de kampjes aan de Hagerhofweg en Broekveldweg al opgeknapt. Maar bewoners van het grootste kamp aan de Kaldenkerkerweg lieten al weten zich niet te kunnen vinden in het plan. Aan de Kaldenkerkerweg staan nu achttien wagens, vijftien legale en drie gedoogde. Maar na het opknappen is daar straks plek voor vijftien plaatsen. Bewoners wijzen op het uitgangspunt van de gemeente dat er bij het opknappen van het kamp geen gedwongen verhuizingen komen kijken. Aldewereld wil in de gesprekken ‘tot een gezamenlijke oplossing’ komen.

Wachtlijst
Ook het feit dat er al jarenlang een wachtlijst is voor woonwagens in Venlo wordt onderwerp van gesprek tussen bewoners en de wethouder. Venlo hanteert een beleid waarin 59 standplaatsen binnen de gemeente zijn toegestaan. Daardoor zijn tientallen mensen gedwongen in een huis te wonen terwijl ze dat liever in een woonwagen zouden doen. Uitbreiding van het aantal standplaatsen is niet in het plan voorzien. Aldewereld zegde toe later dit jaar aan de hand van de gevoerde gesprekken opnieuw naar de gemeenteraad te komen om te praten over het opknapplan. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →