Inwoners die fusieontwerp willen inzien krijgen het met de post

Print
Inwoners die fusieontwerp willen inzien krijgen het met de post

Luchtfoto van de grens tussen Heerlen en Landgraaf. Afbeelding: Google Maps

Inwoners van Landgraaf die het herindelingsontwerp Landgraaf-Heerlen willen bestuderen, kunnen een exemplaar aanvragen bij de provincie Limburg. Die stuurt het dan per post toe.

De actie van de provincie volgt op het besluit van het gemeentebestuur van Landgraaf om het 64 pagina’s tellende document niet ter inzage te leggen in het stadhuis. Aan de hand van het fusieontwerp kunnen de inwoners laten weten hoe ze over de voorgenomen fusie Landgraaf-Heerlen denken.

Onrechtmatig
Dinsdag deed gouverneur Theo Bovens persoonlijk een dringend beroep op burgemeester Raymond Vlecken van Landgraaf om het stuk te inzage te leggen. De gemeente besloot woensdag om dat niet te doen. B en W zijn van oordeel dat het opleggen van de herindeling onrechtmatig is.

Drukkerij
Een woordvoerder van de provincie liet donderdag weten dat de drukkerij in het gouvernement fysiek zodanig wordt ingericht dat het lijvige herindelingsdocument snel in veelvoud ter beschikking is, mochten er veel aanvragen van burgers uit Landgraaf komen. Het herindelingsontwerp staat overigens eveneens bij de provincie op de website. Ook via deze weg kunnen mensen hun mening geven over de geplande fusie.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →