Jos Verstappen doet toch geen aangifte tegen belager

Print
Jos Verstappen doet toch geen aangifte tegen belager

Afbeelding: ANP

Moethagen-Hertenpael - Oud-Formule1-coureur Jos Verstappen doet toch geen aangifte na de knokpartij van afgelopen zondag in een Roermondse beachclub. De vader van coureur Max Verstappen laat de zaak ‘voorlopig even rusten’ meldt zijn advocaat, Marcel Heuvelmans aan De Limburger.

Verstappen werd zondagavond aangehouden nadat hij betrokken was geraakt bij een vechtpartij in de beachclub. De politie vroeg de vechtersbazen het pand te verlaten. De oud-coureur weigerde dat.

Slachtoffer
Volgens zijn advocaat voelde Verstappen zich slachtoffer. Hij stond te wachten op vervoer naar huis en wilde daarom niet weg, aldus de raadsman. Advocaat Heuvelmans kondigde zondagavond aan dat Verstappen mogelijk aangifte tegen zijn belager zou doen. De tegenpartij liet daarop weten ook aangifte te overwegen. 

Reden
Die aangifte van Verstappen blijft voorlopig uit, stelt Heuvelmans nu. Een reden voor dat uitstel wil hij niet geven. Maandag werd duidelijk dat Justitie onderzoekt of de knokpartij gevolgen moet hebben voor een andere kwestie rond Jos Verstappen. Vorig jaar werd een zaak tegen hem wegens het mishandelen van zijn vader Frans voorwaardelijk geseponeerd, op voorwaarde dat Jos twee jaar lang geen strafbare feiten zou plegen.

Dood
Justitie onderzoekt momenteel of er zondag sprake is geweest van een strafbaar feit, en zo ja of dat dan gevolgen moet hebben voor de eerdere kwestie. De aanhouding van zondag leidde tot een felle reactie van vader Frans die op tv zei niets meer met Jos te maken willen hebben: "Voor mij is hij dood, hij komt er hier niet meer in." Advocaat Heuvelmans wil op die uitlatingen niet reageren. 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →