Ancilla van de Leest vertrekt als leider Piratenpartij

Print
Ancilla van de Leest vertrekt als leider Piratenpartij

Afbeelding: ANP/Koen van Weel

Ancilla van de Leest vertrekt als leider van de Piratenpartij. Dat heeft ze donderdag naar buiten gebracht.

"Ik zie de functie als lijsttrekker als een zware verantwoordelijkheid die tijd en aandacht vergt die ik het niet langer kan geven", schrijft ze in een verklaring.

Adviseur
Ze heeft zich sinds 2014 ingezet voor de Piratenpartij. Ze blijft beschikbaar als extern adviseur van de partij. "Ook zal ik symbolisch passief lid blijven."

Geen zetel
Bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer vorige maand wist de partij geen zetel binnen te slepen. Ongeveer 35.000 mensen brachten een stem uit op de partij die zich onder meer sterk maakt voor de privacy van de burgers en een open overheid. Dat is een toename van ongeveer 5000 stemmers in vergelijking met de verkiezingen van 2012.

Fotomodel
De 31-jarige Van de Leest was eerder actief als fotomodel, actrice, presentatrice en columniste. Sinds 2016 is zij privacy-adviseur bij Brunel, een bedrijf dat zich onder meer met detachering, projectmanagement en consultancy bezighoudt.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →