Landgraaf sponsort idee scholieren voor hangplek

Print
Landgraaf sponsort idee scholieren voor hangplek

Burgemeester Raymond Vlecken feliciteert de scholieren die gewonnen hebben. Afbeelding: De Limburger

Landgraaf trekt 2500 euro uit om een hangplek voor jongeren mogelijk te maken.

De gemeente beloont daarmee het voorstel dat vijf leerlingen van het Eijkhagencollege indienden tijdens de jopola-dag (jongeren en politiek in Landgraaf).

Stemmen
De bedoeling van de dag was om jongeren meer te interesseren voor de lokale politiek en hen te verleiden te gaan stemmen. Het aantal jongeren dat aan de verkiezingen meedoet, blijft immers flink achter bij andere leeftijdscategorieën.

Uitdaging
Zo’n veertig havo- en vwo-leerlingen van 15 en 16 jaar gingen de uitdaging aan. Ze deden mee aan workshops, zoals presenteren, debatteren en onderhandelen. De jongeren moesten ook een raadsvoorstel en een begroting opstellen. De hangplek kreeg uiteindelijk de meeste bijval van de scholieren. Ze krijgen niet alleen de 2500 euro, maar ook ambtelijke hulp bij het uitvoeren van het project.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →