Geen topdrukte bij 'softe opening' nieuwbouw Designer Outlet

Print
Geen topdrukte bij 'softe opening' nieuwbouw Designer Outlet

Afbeelding: De Limburger

Moethagen-Hertenpael - De uitbreiding van het Designer Outlet in Roermond ging donderdagochtend open. Ruchtbaarheid was er niet aan gegeven. Het merkendorp koos voor een ‘softe opening’, zoals dat heet, om eerst te testen of de verkeersafwikkeling goed verloopt.

De officiële opening vindt woensdag 12 april plaats.

Geen file
Het liep dan ook niet meteen storm. Geen filevorming in Roermond donderdagochtend. Hoewel er op het ‘oude’ parkeerterrein nog ruimte genoeg was, verwezen verkeersregelaars auto’s met enige regelmaat naar P3, de nieuwe, vijf etages hoge parkeergarage. Voor filevorming hoeft hier ook in de toekomst niet te worden gevreesd. Er kunnen vier voertuigen tegelijk inrijden door een dito aantal slagbomen; er kunnen er ook weer vier tegelijk uit. In totaal telt het outlet nu ruim 6600 parkeerplaatsen.

Vijftig winkels
Het nieuwe gedeelte, naast de blauwe hal van Yumble, omvat vijftig winkels. Die zijn nog niet allemaal open. ‘New store. Opening soon’, staat op sommige – keurig met een soort pakpapier afgeplakte – etalages. Erachter klinken links en rechts nog timmergeluiden. ‘Roermond’ heeft wederom vele grote merken binnen kunnen halen. Karl Lagerfeld, Liebeskind Berlin, Sarah Pacini. Vooral bij Ted Baker is het de eerste ochtend al gelijk druk. Nieuw is ook het Amsterdam Diamond House, de eerste gezamenlijke winkel van de Amsterdamse diamantairs Royal Coster Diamonds en Gassan Diamonds.

Restaurants
Grootste verrassing tussen de nieuwe designshops is een soort glazen ‘tempel’ waar drie restaurants in zijn ondergebracht: Wagamama, The Burger Federation en La Place.

Uitzicht
Twee roltrappen bij de ingang leiden naar een restaurantruimte boven met vol uitzicht op de Maasplassen. “Mooi hè”, zegt marketing manager Robin Stevens, die samen met outletdirecteur Marc Bauwens trots rondwandelt. “Dit verwachten mensen niet. Sommige bezoekers van buiten Roermond die via de A73 komen hebben niet eens in de gaten dat het outlet aan de Maas ligt.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →