Alle verdachten van ernstige mishandeling homostel op vrije voeten

Print
Alle verdachten van ernstige mishandeling homostel op vrije voeten

Ronnie en Jasper. Afbeelding: Erik van 't Hullenaar | Beeldbewerking AD

Alle vijf verdachten van de mishandeling van twee homoseksuele mannen in Arnhem komen vandaag vrij. Volgens de rechtbank blijven de jongens wel verdachte in de zaak. "Maar er is geen reden om hen nu vast te houden", aldus een woordvoerder.

Als redenen noemt ze dat de vijf Arnhemmers geen strafblad hebben, dat ze minderjarig zijn. Ook sluit de rechter-commissaris uit dat de verdachten in herhaling vallen.

De jongens werden donderdagmiddag voorgeleid aan de rechter-commissaris. In totaal gaat het om drie 16-jarigen en twee jongens van 14. Het openbaar ministerie wilde het voorarrest van de vijf verdachten met veertien dagen verlengen. 

Hand in hand
De jongeren worden ervan verdacht twee mannen uit Arnhem zondagmorgen vroeg rond 04.00 uur ernstig te hebben mishandeld op de Nelson Mandelabrug. Volgens de slachtoffers werden ze aangevallen omdat ze hand in hand liepen. Bij de vechtpartij verloor een van de mannen vier tanden. Volgens het tweetal omdat de verdachten een betonschaar inzetten als wapen.

De mannen hebben aangifte gedaan. Ze deelden hun verhaal zondag op Facebook waarna een storm aan media-aandacht volgde. 

Bakje eten
Volgens Frijns heeft zijn cliënt verklaard dat een opmerking over een bakje eten de aanleiding is geweest voor de vechtpartij. "Mijn cliënt vroeg een beetje dollend of hij ook wat mocht." Dat viel kennelijk verkeerd. "Uiteindelijk deelde een van de mannen de eerste klap uit en springen de vrienden ertussen."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →