Maastricht draait omstreden ingrepen cultuur terug

Print
Maastricht draait omstreden ingrepen cultuur terug

Afbeelding: Johannes Timmermans

Maastricht - Een reeks omstreden cultuuringrepen in Maastricht is van de baan. Kumulus aan de Sint Maartenspoort blijft voorlopig open en de boekencollectie van Centre Céramique wordt niet gehalveerd. Dat zegt directeur Stef Niekamp van het Centre Céramique, Natuurhistorisch Museum en Kumulus.

Ongeveer een jaar geleden ontvouwde hij zijn visie  om de drie gemeentelijke instellingen, die in 2012 fuseerden, toekomstbestendig te maken. Met name de positie van Kumulus was - en is - zorgwekkend.

Sluiten
Daarom werd voorgesteld de vestiging in Sint Maartenspoort binnen twee jaar te sluiten, de locatie van het Natuurhistorisch Museum  tegen het licht te houden, de boekencollectie van Centre Céramique met de helft terug te dringen en voor standaardcursussen een maximum leeftijdsgrens van 21 jaar in te voeren.

Weerstand
Voornemens die veel stof deden opwaaien bij docenten, cursisten en politici en waar nu vanaf wordt gezien vanwege die weerstand of omdat ze te weinig opleveren.

Lees meer informatie in De Limburger van vrijdag 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen