Rouwende moeder gooit koffer met overleden model in zee

Print
Rouwende moeder gooit koffer met overleden model in zee

Afbeelding: AD

Het lichaam dat afgelopen maand in een koffer in de zee vlakbij de Italiaanse kustplaats Rimini gevonden werd, blijkt van de Russische Katerina Laktionova (27) te zijn. Haar moeder zou het lichaam na haar overlijden in de zee hebben gegooid.

Katarina, een voormalig model, woonde de afgelopen twee jaar samen met haar moeder in Italië. Laktionova leed toen al geruime tijd aan anorexia. Op het laatst zou ze nog maar 35 kilo gewogen hebben. Na haar overlijden hield haar rouwende moeder het lichaam van haar dochter nog een week bij zich, zonder iemand op de hoogte te stellen van haar overlijden. Vervolgens besloot ze het lichaam in een koffer te stoppen en in zee te gooien.

Huid en botten
De koffer werd opgevist door lokale vissers, waarna de politie een onderzoek startte naar de doodsoorzaak van de jonge vrouw. Vissers beschreven haar resten als 'slechts huid en botten'. De politie bevestigde later dat de doodsoorzaak ondervoeding is geweest.

Katerina's moeder, een 48-jarige verpleegster, keerde na de dood van haar dochter terug naar Rusland. Daar nam ze een vriend in vertrouwen, aan wie ze vertelde dat ze na de dood van haar dochter 'gek geworden was van verdriet' en haar lichaam uiteindelijk in zee had gegooid. Daarop belde de vriend de politie.

Ernstig ziek
De vrouw zou zich al lang hebben gerealiseerd dat haar dochter ernstig ziek was en had al vaker geprobeerd haar op te laten nemen in het ziekenhuis. Later probeerde ze haar terug naar Rusland brengen voor een behandeling. Volgens haar vader Alexander (46) leed zijn dochter al aan anorexia toen ze twee jaar geleden met haar moeder naar Italië vertrok. "Ze was een fotomodel, ze zag er prachtig uit. Ze hield haar hele leven lang van dansen. Ik ben geschokt.''

Cruiseschip
In eerste instantie ging de politie ervan uit dat de resten, die gevonden waren door lokale vissers, toebehoorden aan een Duitse vrouw die in februari van een cruiseschip verdwenen was. Later speculeerde de politie dat het ging om de 36-jarige Chinese Xing Lei. Zij verdween op 20 februari op mysterieuze wijze tijdens een cruisetocht op de Middellandse Zee. De politie arresteerde haar Ierse echtgenoot Daniel Belling onmiddellijk op verdenking van moord. Hij werd later weer vrijgelaten toen bleek dat het niet om Lei ging.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →