Nieuwe cd Heerlens trio met tweede generatie

Print
Nieuwe cd Heerlens trio met tweede generatie

Afbeelding: Luc Lodder

Het Heerlense duo Bolton & Jeninga beleeft een tweede leven als trio. Zoon Bas (28) van John Jeninga (63) speelt mee op de nieuwe cd, die zondag wordt gepresenteerd.

Het nieuwe schijfje getiteld Untill the End bevat elf nummers, waarvan vier geschreven door John Jeninga.

Vergeetachtig
Dat schrijven is een moeizaam proces: “Ik ben niet zo productief”, zei hij in een eerder interview. Hoe die nummers tot stand komen? “Inspiratie is maar een klein deeltje, dan begint het werk pas. Ik heb vaak wel twintig ideeën, meestal is het een flard. Dat stukje speel ik dan tot vervelens toe. Maar dan maak ik het vaak niet af, ik vergeet het op te nemen en vergeet het weer. Werk het niet uit. Geen tijd voor.”

Hoe dat komt? Een drukke baan. “Nog twee en een half jaar”, verzucht John. Dan wenkt het pensioen.

Kracht
Hij is de drijvende kracht achter het trio, dat tien jaar terug ontstond nadat hij ging samenwerken en –leven met Nicole Bolton (42). Zij was eerder lid van de band Stringray en werkte samen met Sally Goodin. John Jeninga was actief in een tiental bands. Bas woont in Geleen en speelde eerder bij de hardcoreband Seperated en de rapformatie De Ondergrondse Divisie.

Samen brengen  ze eigen nummers en covers van singer-songwriters als James Taylor, JJ Cale en Crosby, Stills, Nash & Young.

De nieuwe cd is de tweede. Eind 2011 verscheen het debuutalbum How are you today. Als John van zijn  pensioen geniet kan een volgende cd sneller tot stand komen, denkt hij.

Veel covers
Daarop moet wat Bas betreft in elk geval After Midnight van JJ Cale staan. Een nummer dat de drie nu live net als veel covers in een heel eigen jasje gieten. De cd klinkt volgens John ook zoals het trio live zou moeten klinken. Of een volgende cd ook live opgenomen nummers bevat? Nicole Bolton houdt de toekomst open: “Wie weet?”

De cd-presentatie is zondag om 16.00 uur in café De Haas, Jeu­straat 75 in Voerendaal. Bolton & Jeninga spelen ook op festival Pa’s Rock, 17 april (Tweede Paasdag) in cultuurwerkplaats Zeezicht, Schelsberg 94 in Heerlen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →