Matthäus Passion met Limburgse toon in Concertgebouw

Print
Matthäus Passion met Limburgse toon in Concertgebouw

Afbeelding: De Limburger

Ruim 150 Limburgers staan donderdagavond in de Grote Zaal van het Concertgebouw in Amsterdam voor een bijzondere uitvoering van de Matthäus Passion.

De Limburgse delegatie is in vijf zondagmiddagen klaargestoomd door dirigent Hans Veldhuizen van Zing & Beleef, die vooral amateurs de kans wil geven een keer mee te doen aan een bijzonder evenement waar de stem centraal staat.

Bijzonder is dat de Limburgers hun einduitvoering in het Concertgebouw ervaren. Samen met 350 amateur-koorleden uit Amsterdam, het Toonkunstkoor Amsterdam, het Amsterdams Kamerorkest wordt deze bijzondere versie van Bachs meesterwerk opgevoerd.

Lees morgen een uitgebreide reportage in De Limburger

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen