Roda boekt in slotminuut verlossende zege tegen PEC

Print

Afbeelding: De Limburger/Ermindo Armino

Roda heeft donderdagavond een van zijn laatste kansen gepakt om rechtstreekse handhaving af te dwingen. Met een gouden goal van Rosheuvel in de slotminuten werd PEC Zwolle op de knieën gedwongen: 2-1.

De kloof met nummer vijftien ADO Den Haag werd zo verkleind tot twee punten.

Op de aanval
Met Van Velzen als smaakmaker zocht Roda vanaf de aftrap de aanval, maar zoals zo vaak ontbrak de killersmentaliteit voor het doel. De thuisploeg moest ook wel het kompas naar voren richten, want leunen op de o zo wankele defensie was geen optie. Menig had tien minuten voor rust al de score moeten openen, na een dramatische terugspeelbal van Roda-captain Kum, maar met een vliegende sliding voorkwam Ananou onheil.

Lees ook: 'Misser van het seizoen': Zwolle-speler helpt megakans om zeep tegen Roda

Het bleek uitstel van executie. Vlak voor rust waren de Roda-verdedigers in geen velden of wegen te zien toen Zwolle counterde, met Mokhtar als beul van dienst: 0-1.

Stemming
Bij het rustsignaal regeerden woede en vertwijfeling op de tribunes, maar direct in het begin van de tweede helft sloeg de stemming om. Van Velzen verzilverde een voorzet van El Makrini (1-1). Van Hyfte had ook nog de 2-1 op zijn schoen, maar in kansrijke positie miste hij buskruit. Roda ontsnapte toen Brock-Madsen de paal raakte en Ehizibue faalde voor open doel. Schahin liet de fans weer opveren maar zijn schot vloog rakelings lans de kruising. In de slotminuten liet Rosheuvel, na een kogel op de lat van invaller Badibanga, het stadion alsnog ontploffen: 2-1.