PSV lijkt titel te kunnen vergeten na pijnlijk puntverlies in Enschede

Print

Afbeelding: ANP Pro Shots

FC Twente heeft PSV donderdagavond een dreun verkocht in de titelrace. De Tukkers maakten in de extra tijd gelijk (2-2), waardoor de landskampioen uit Eindhoven vrijwel zeker afhaakt in de race voor het kampioenschap.

De achterstand van PSV op koploper Feyenoord bedraagt -met nog vijf duels voor de boeg- zeven punten. Ajax heeft als nummer twee vier punten meer dan de ploeg van Phillip Cocu.

Stadion leeg
De gelijkmaker van Bersant Celina viel in de extra tijd. Op dat moment was het stadion al voor een deel leeg. Na een oproep van de stadionspeaker moesten een kwartier voor tijd aanvankelijk alle toeschouwers de tribunes verlaten. Kort daarna bleek de maatregel alleen voor Vak P te gelden wegens vermeende drugshandel in het nabijgelegen supportershome.

Al na amper vijftien seconden had Marco van Ginkel de score kunnen openen namens PSV na een fout van Jos Hooiveld. Doelman Nick Marsman redde attent.

Veel kansen
Al snel bleek dat zowel de defensie van FC Twente als van PSV de zwakste linie van het elftal was. Het regende daardoor kansen aan beide kanten. In de zevende minuut speelde Enes Ünal eerst de zwakke Héctor Moreno uit waarna hij trefzeker uithaalde (1-0). Het was zijn vijftiende competitietreffer.

Locadia
In de zeventiende minuut was het alweer gelijk. Na een vlotte aanval bediende Davy Pröpper vleugelspits Jürgen Locadia op maat. De herboren aanvaller, die zaterdag tegen Sparta (0-2) ook al fraai scoorde, had succes met een bekeken schot in de verre hoek (1-1).

Dotten van kansen
FC Twente verzuimde rond de 25e minuut opnieuw op voorsprong te komen. De thuisclub liet kort na elkaar drie dotten van kansen onbenut. Doelman Jeroen Zoet, de paal en Jetro Willems voorkwamen de tweede treffer van FC Twente.

Grote domper
Na de pauze was PSV aanvankelijk de betere ploeg. De titelhouder kwam in de 51e minuut op voorsprong dankzij Moreno, die van dichtbij kon scoren met dank aan de onfortuinlijke Marsman (1-2). FC Twente deed nadien verwoede pogingen om de tweede nederlaag binnen vier dagen op eigen veld (1-2 tegen Go Ahead Eagles) af te wenden. Fredrik Jensen was dicht bij de gelijkmaker, maar het was Celina die diep in de extra tijd PSV een grote domper bezorgde: 2-2.