Max Verstappen snelste in verregende eerste training China

© ANP

De weergoden zijn de Grand Prix van China vooralsnog slecht gezind. Door de vele regen en de dichte mist kon er vrijdagochtend nauwelijks gereden worden. Max Verstappen zette tussen de code rood-situaties de snelste tijd op de klokken.

jkms02

Met een tijd van 1.50.491 was hij het snelste voor het Williams duo Felipe Massa en Lance Stroll.TraumahelikopterHet was nat in Shanghai voor de eerste sessie van dit raceweekend, maar de regen was niet het grootste probleem. Dat was namelijk de mist. Het was zo mistig dat het voor de traumahelikopter op het circuit niet mogelijk was om, in het geval van een calamiteit, het ziekenhuis te bereiken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MistEn aangezien dat een vereiste is werd noodgedwongen besloten om de sessie stil te leggen. Dat gebeurde al na vijf minuten, waarna er zo'n 45 minuten helemaal niets gebeurde. Met nog ongeveer veertig minuten op de klok werd de code rood opgeheven en kon er weer gereden worden, maar na amper twintig minuten zat het er alweer op. Opnieuw was de mist de spelbreker en besloten werd vervolgens om de sessie niet meer te hervatten.SnelsteIn de spaarzame minuten dat er wél gereden kon worden, bleek dat Max Verstappen zich meteen goed voelde op het natte Chinese asfalt. Hij reed twee vliegende rondjes op intermediates en de tweede daarvan ging in 1.50.491, waarmee hij verreweg de snelste was. Felipe Massa volgde op 1,6 seconde.De tweede vrije training voor de Grand Prix van China begint om 8.00 uur Nederlandse tijd, en zal tot 9.30 uur duren, de verwachting is dat de weersomstandigheden rond Shanghai dan aanmerkelijk beter zijn.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee