'Aansturing vanuit Heerenveen nekt zelfredzaamheid chauffeurs Arriva'

Print
'Aansturing vanuit Heerenveen nekt zelfredzaamheid chauffeurs Arriva'

Afbeelding: iStock

Vervoersbedrijf Arriva is zo centraal gestuurd vanuit Heerenveen dat de zelfredzaamheid van Limburgse chauffeurs om zeep wordt geholpen. Dat zei CNV-vakbondbestuurder Jean-Marie Severijns vrijdag in een commissievergadering van Provinciale Staten.

Volgens Severijns en zijn FNV-collega Marlies Peeters is de start van Arriva vele malen beter dan de start van Veolia tien jaar geleden. Al spreekt Severijns over ‘vele malen minder slecht’.

Wissewasje
Volgens de vakbonden is de centrale aansturing van Arriva een probleem. “Voor elk wissewasje moet in Heerenveen toestemming gevraagd worden. Als wij overleggen met de lokale directie in Limburg, kunnen er geen afspraken gemaakt worden omdat er eerst goedkeuring van Heerenveen moet komen.”

Volgens Peeters is er de voorbije maanden nauwelijks verbetering te zien in het openbaar vervoer van Arriva. Chauffeurs melden wel verbeterpunten, maar  daar gebeurt niets mee. 

Vraagtekens
De vakbonden zetten net als de provincie vraagtekens bij de cijfers die Arriva heeft over busuitval en storingen. Ze zijn dan ook blij dat Limburg nu op de Maaslijn tussen Nijmegen, Venlo en Roermond zelf tellingen gaat houden. 

Gedeputeerde Hubert Mackus meldde vrijdag in De Limburger dat hij Arriva gaat korten op de uitbetaling wegens de vele uitgevallen treinen op de Maaslijn. Ook dreigt hij met een boete. 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →