10 jaar cel voor man die vader en opa is van zelfde kind

Print
10 jaar cel voor man die vader en opa is van zelfde kind

Afbeelding: iStock

Een man uit Herkenbosch is vrijdag veroordeeld tot 10 jaar cel. Hij kreeg die straf vanwege het jarenlange misbruik van zijn dochter en de destijds eveneens minderjarige stiefdochter.

André H. misbruikte zijn eigen dochter vanaf haar 14e jarenlang met geweld. 

Vader en opa
Uit dat misbruik in Swalmen, Vlodrop en Herkenbosch werd een dochtertje geboren. H. Is daarmee vader en opa van het kind. Ook onderging de dochter nog twee keer een abortus.  

Tien jaar cel
Het Openbaar Ministerie had twee weken geleden tien jaar geëist tegen H. Niet alleen voor het misbruik van zijn dochter, maar ook omdat hij ontucht pleegde met de destijds minderjarige dochter van zijn ex-vrouw. 

Volgens de rechtbank is er genoeg bewijs waaruit blijkt dat de verdachte zijn dochter jarenlang heeft vernederd, gewelddadig behandeld, misbruikt en verkracht. Ook besloot de rechtbank dat de dochter een schadevergoeding van 15.000 euro moet krijgen. 

Getrouwd
Saillant detail. H. en de dochter van zijn ex-vrouw zijn later met elkaar getrouwd en hebben samen zelfs een kind. De vrouw heeft onlangs de scheiding van H. aangevraagd. Volgens haar wordt ze bedreigd door haar man en mag ze haar kind niet meer zien zolang ze getrouwd is met H. 

H. ontkende het seksueel misbruik van de vrouwen twee weken geleden. Zijn verhaal dat hij pas seks had met zijn dochter toen ze 21 was en dat dit contact vrijwillig was, wordt niet geloofd. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →