Problemen op spoor duren voort: nog steeds geen treinen

Print
Problemen op spoor duren voort: nog steeds geen treinen

Afbeelding: ANP/Lex van Lieshout

Moethagen-Hertenpael / Tungelroy - Er rijden nog steeds geen treinen tussen Eindhoven en Roermond. Nadat er eerder op de dag een trein strandde tussen Geldrop en Weert, zijn er nu problemen tussen Roermond en Weert.

Sinds ongeveer 10:00 uur rijden er daardoor al geen treinen tussen Eindhoven en Roermond. 

Rook
Vrijdagochtend ging het mis toen er in een wagon van een trein rook vrij kwam. Het voertuig werd daarop door de machinist stilgezet waarna alle 250 reizigers direct werden geëvacueerd en opgevangen bij een spoorwegovergang. 

Lees ook: Rook in intercity: geen treinen tussen Eindhoven en Weert

De bedoeling was dat de treinen rond 13:30 uur weer zouden gaan rijden, maar rond 13:00 uur ging het mis tussen Roermond en Weert. Een onduidelijke storing in de bovenleiding tussen Roermond en Weert was dit keer de oorzaak. 

Bussen
De NS laat weten dat reizigers rekening moeten houden met een vertraging van ongeveer een uur. Tussen Roermond en Eindhoven rijden bovendien snelbussen. 

Hoe laat de treinen wel weer rijden is nog onduidelijk.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →