Joeri Verlinden: ‘Euforie van zwemmen beter dan seks’

Print
Joeri Verlinden: ‘Euforie van zwemmen beter dan seks’

Afbeelding: ANP/Robin van Lonkhuijsen

Laat zwemmer Joeri Verlinden kiezen tussen seks en zwembadwater en hij verkiest de chloordampen van de zwemhal.

“Het gevoel van onsterfelijkheid en de euforie als het zwemmen zo makkelijk en zo hard gaat, is niet te overtreffen", zegt de 29-jarige de vlinderslagspecialist uit Melick in een interview met De Limburger.

Seks
“Die vrijheid, wanneer het water naar mij luistert, is echt ongelooflijk. Seks is ook fijn, maar dat kan bijna iedereen. Dit gevoel is slechts voor weinigen weggelegd. Ik hoor van veel oud-zwemmers dat het dagelijks leven niet in de buurt komt van de kick van de sport.”

In het grote zaterdaginterview spreekt Verlinden vrijuit. Over hoe zijn ouders ’s nachts opstonden om hem naar zwemtrainingen te brengen, over hoe de jacht op de A-status zijn leven beheerst, over de hype tijdens de Spelen rond Yuri van Gelder en de losersvlucht en over zijn klik met coach Marcel Wouda en het gebrek eraan met Jacco Verhaeren.

Klik
“Ik had geen enkele klik met hem. Ik miste een stukje geloofwaardigheid. Dan dacht ik, wat zeg je nou allemaal. Bij mij kwam het niet over. Maar dat zegt ook iets over mij. Bij andere zwemmers had hij dat wel en pas op: Jacco is de meest succesvolle zwemcoach ooit."

Het complete interview met Verlinden lees je zaterdag in De Limburger.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →