Verwarde vrouw met honderdduizenden euro’s in huis

Print
Verwarde vrouw met honderdduizenden euro’s in huis

Afbeelding: Politie Aken

Enkele honderdduizenden euro’s troffen Akense politieagenten donderdag aan in het huis van een verwarde oudere vrouw. De politie was gealarmeerd door de buren.

De oude dame woont alleen in een eengezinswoning. Haar man en haar zoon zijn enkele jaren geleden overleden. Naaste familie is er niet. Alleen de naaste buren helpen de vrouw af en toe een handje.  

In de war
De vrouw is volgens de Akense politie een beetje in de war en sluit zichzelf af en toe  buiten. Zo ook donderdag. Om haar huis binnen te geraken belde de vrouw aan bij de buren en iemand klom vervolgens door een raam haar woning binnen en opende de voordeur.

Maar de dame was deze keer meer in de war dan normaal. Zij vertelde de hele tijd over witte maskers in haar huis. Om de vrouw gerust te stellen onderzochten de buren het huis. Daarbij struikelden zij in een van de kamers letterlijk over een grote stapel plastic zakken helemaal vol met geldbiljetten. Mooi gebundeld en per bundel het bedrag vermeld. Omdat de buren vonden dat het geld uit huis moest, schakelden zij de politie in. Met name ook omdat zij vreesden dat de vrouw opgenomen moest worden. 

Politie
Toen de agenten van de Akense politie arriveerden, vernamen zij van de oudere dame dat zij en haar man hun hele leven lang gespaard hadden. Alleen hadden zij een keer een auto gekocht voor de zoon.

In huis vonden de agenten gegevens over een bankrekening van de dame in kwestie. In de bank bleek bij telling door de geldmachine dat in de plastic zakken enkele honderdduizenden euro’s zaten. Alle biljetten waren echt. Die werden gestort.

Privacy
De dame leek opgelucht toen het geld vanuit haar woning naar de bank was gebracht. In verband met de privacy wil de Akense politie geen nadere details over de dame in kwestie prijsgeven.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen