Burger kreeg opdracht Hasani langer vast te houden

Print
Burger kreeg opdracht Hasani langer vast te houden

Het winkelcentrum in Maastricht waar Bekim Hasani vlak na zijn arrestatie overleed. Afbeelding: De Limburger

Maastricht - De burger die meehielp Bekim Hasani te arresteren, kreeg opdracht de Macedoniër een poos langer vast te blijven houden. Politiemensen hadden moeite om de op de grond liggende Hasani geboeid te krijgen.

Dat blijkt uit verklaringen in het dossier, meldt Peer Szymkowiak, raadsman van de burger. De man bracht de psychotische asielzoeker Hasani in winkelcentrum Brusselsepoort in Maastricht naar de grond en belandde boven op hem. Toen de burger wilde opstaan riep iemand ‘Blijf zitten, hou hem vast!’, zo heeft de man tegenover de rijksrecherche verklaard.

Onderzoek
Uiteindelijk liet Hasani het leven tijdens de aanhouding. Het Openbaar Ministerie besloot na langdurig onderzoek niemand te vervolgen, waarna de weduwe een artikel-12-procedure startte om vervolging alsnog af te dwingen. ‘Zinloos’, denkt de raadsman van de burger, omdat de precieze doodsoorzaak niet bekend is en er nooit één enkele schuldige aan te wijzen valt.

Lees meer in de Limburger van zaterdag

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →