Politie Stockholm gaat uit van terreurdaad

Print
De politie van Stockholm gaat er vooralsnog vanuit dat de vrachtwagen die op een mensenmenigte inreed een terreurdaad was.

Dat meldde de Zweedse publieke omroep SVT. De vrachtwagen reed eerst door een drukke winkelstraat en boorde zich daarna in een groot warenhuis. Het zou gaan om een biertruck.

Lees ook: Vrachtwagen rijdt in op voetgangers in Stockholm, meerdere doden

De paniek was groot, ook onder agenten die naar de plaats de onheils waren gesneld. Het publiek kreeg toegeschreeuwd ,,laat alles uit je handen vallen en maak dat je wegkomt''. De metro is gesloten en ook het Zweedse parlement is dicht. Niemand mag er in of uit.
De autoriteiten spraken rond 15.45 uur van ten minste twee doden en veel gewonden. Uitgezocht wordt wie er achter het incident zit
 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen