Vijf Marokkanen opgepakt bij bakkerij in Tegelen

Print
Vijf Marokkanen opgepakt bij bakkerij in Tegelen

Foto ter illustratie Afbeelding: iStock

Bij een bakkerij aan de Steenweg in Tegelen zijn donderdagavond vijf Marokkaanse medewerkers aangehouden. Twee van hen verbleven illegaal in Nederland. De overige drie hadden wel een verblijfsvergunning, maar waren niet gerechtigd om in de bakkerij te werken. Hun rechtmatig verblijf in Nederland is inmiddels beëindigd. Zij moeten per direct Nederland verlaten.

De aanhoudingen vonden plaats door de vreemdelingenpolitie. Bij de controle werd assistentie verleend door de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (ISZW), de Belastingdienst en de brandweer.  

Slechte omstandigheden
De werkzaamheden in de bakkerij zijn inmiddels gestaakt. Een groot gedeelte van de mensen die er werkten, sliepen ook in het pand onder slechte omstandigheden. De eigenaar van de bakkerij was tijdens de controle niet aanwezig.

Hoge poorten
De bakkerij was gevestigd op een industrieterrein en was vanaf de openbare weg moeilijk te bereiken. De toegang was door twee hoge poorten afgesloten, waar de ambtenaren overheen moesten klimmen. Door de ISZW en de Belastingdienst zijn boeterapporten opgemaakt.

 

 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen