Vijf Marokkanen opgepakt bij bakkerij in Tegelen

Foto ter illustratie© iStock

Bij een bakkerij aan de Steenweg in Tegelen zijn donderdagavond vijf Marokkaanse medewerkers aangehouden. Twee van hen verbleven illegaal in Nederland. De overige drie hadden wel een verblijfsvergunning, maar waren niet gerechtigd om in de bakkerij te werken. Hun rechtmatig verblijf in Nederland is inmiddels beëindigd. Zij moeten per direct Nederland verlaten.

Redactie

De aanhoudingen vonden plaats door de vreemdelingenpolitie. Bij de controle werd assistentie verleend door de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (ISZW), de Belastingdienst en de brandweer.

Slechte omstandighedenDe werkzaamheden in de bakkerij zijn inmiddels gestaakt. Een groot gedeelte van de mensen die er werkten, sliepen ook in het pand onder slechte omstandigheden. De eigenaar van de bakkerij was tijdens de controle niet aanwezig.

Hoge poortenDe bakkerij was gevestigd op een industrieterrein en was vanaf de openbare weg moeilijk te bereiken. De toegang was door twee hoge poorten afgesloten, waar de ambtenaren overheen moesten klimmen. Door de ISZW en de Belastingdienst zijn boeterapporten opgemaakt.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal