Zes leden Parkstadbende zitten nog vast

© iStock

© ANP

© DL

© DL

© DL

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Zes leiders van de zogeheten Parkstadbende zitten nog vast. Ze maken deel uit van een groep van negentien leden van de jeugdbende, die in januari zijn aangehouden. De zes komen later deze maand voor het eerst voor de rechter.

Redactie

Lees ook: 'Het is schrikken als je ziet om welke jeugdbende het gaat'


De aanhoudingen vormden onderdeel van een grote actie tegen de bende met 75 leden van 15 tot 23 jaar oud uit met name Brunssum en Heerlen. Naast twaalf leiders van tussen de 18 en 23 jaar waren ook zeven aangehouden ouders bij het organisatie betrokken.

LeidersDe bende had een maffia-achtige structuur en was betrokken bij auto- en motordiefstallen, woninginbraken, overvallen, drugshandel en ramkraken. Vier leden van een Heerlense familie worden beschouwd als de echte leiders. Van de arrestanten stonden er twee op de nationale opsporingslijst.

OnderzoekHet onderzoek startte met een vraag van het ministerie van Veiligheid en Justitie, die twintig proeftuinen zocht voor de aanpak van problematische jeugdgroepen. Een analyse van meldingen wees uit dat 75 jongeren geregeld met de politie in aanraking kwamen. Verder onderzoek leidde naar de leiders van de bende, die begin dit jaar werd opgerold. Na een jaar voorbereiding vielen 250 agenten en militairen op twintig plekken binnen.

Lees meer in De Limburger van zaterdag

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee