Roda met lange blessurelijst naar Alkmaar

Chris Kum in actie tegen PEC Zwolle.

Chris Kum in actie tegen PEC Zwolle.© ANP ProShots

Met een waslijst aan blessures reist Roda JC naar Noord-Holland voor de uitwedstrijd zondag bij AZ (aanvang 12.30 uur).

Roel Wiche

Aanvoerder Chris Kum, die donderdag in de wedstrijd tegen PEC Zwolle met heupklachten uitviel, is een twijfelgeval. Hij wordt zaterdag op de training getest. Ook achter de namen van Adil Auassar (hamstring) en Simeon Raykov (kuit) staat een vraagteken.

Ontbrekende spelersWie zeker in Alkmaar zullen ontbreken zijn Papazoglou, Gullón, Gnjatic, Rutjes, Church en reservedoelman Wolters. Als Kum niet op tijd fit is, zal Werker zijn plaats overnemen. Rosheuvel zal wellicht in de basis terugkeren, in plaats van Raykov.

Weinig geslapenTrainer Yannis Anastasiou erkende dat hij weinig geslapen had na de fortuinlijke winst op Zwolle (2-1). Hij was dolblij met de drie dure punten, maar de vele blessures en het angstige spel van zijn ploeg leverden hem kopzorgen op. Tegen AZ zal zijn ploeg wellicht terugvallen op het overlevingsvoetbal van voor de winterstop, toen Roda met defensief en compact spel zeven wedstrijden achter elkaar ongeslagen bleef. ,,We gaan niet voor het mooie voetbal. Alleen het resultaat telt.”

De Kerkradenaren reizen zaterdag al, na de training, richting Alkmaar.

Vermoedelijke opstelling: Van Leer, Milec, Kum/Werker, Ananou, Van Peppen, El Makrini, Van Hyfte, Ajagun, Rosheuvel, Schahin, Van Velzen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee