Vermoedelijke schutter shishabaas nam klus over

Print
Vermoedelijke schutter shishabaas nam klus over

Afbeelding: ANP

De vermoedelijke schutter bij de overval op shishabaas Hafed Merkikou (29) in Geleen zou aanvankelijk niet betrokken zijn geweest bij de plannen voor de beroving.

Dat verklaart althans verdachte Karim S. (24) uit Stein die in de nacht van 7 op 8 februari samen met Dennis V. (40) uit Heerlen de woning van Merkikou aan de Beatrixlaan in Geleen binnendrong.

Shotgun
Volgens S. was het alleen de bedoeling om de shishabaas te overvallen. Er zou zeker geen bloed mogen vloeien. S. wist dat zijn medeverdachte een zogenaamde shotgun bij zich had, toen ze via een kapotgegooid raam de woning binnendrongen. Dennis V. zou hem hebben verzekerd dat in het wapen geen hagelpatroon zouden zitten. 

De overval zou aanvankelijk uitgevoerd worden door plannenmaker Karim S. en de 29-jarige Heerlenaar Carlo R. Die durfde het blijkbaar in de uren voor de overval met de fatale afloop niet aan om in het huis mee te doen aan de beroving van Merikou.

Afgehaakt
Hij haakte af, maar regelde wel dat Dennis V. voor de klus opgehaald zou worden. Dat was de taak van Desmond H. (28) uit Maastricht. Hij was in de nacht en avond van de overval de taxichauffeur die tegen betaling voor de medeverdachten tussen Maastricht-Geleen en Heerlen pendelde. Desmond H. is vrijdag op vrije voeten gesteld, zo hebben het Openbaar Miniserie en advocaat Ivo van de Bergh  bevestigd. 

Lees meer in De Limburger van zaterdag
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →