Vermoedelijke schutter shishabaas nam klus over

© ANP

De vermoedelijke schutter bij de overval op shishabaas Hafed Merkikou (29) in Geleen zou aanvankelijk niet betrokken zijn geweest bij de plannen voor de beroving.

Jos Emonts en Rik van Hulst

Dat verklaart althans verdachte Karim S. (24) uit Stein die in de nacht van 7 op 8 februari samen met Dennis V. (40) uit Heerlen de woning van Merkikou aan de Beatrixlaan in Geleen binnendrong.

ShotgunVolgens S. was het alleen de bedoeling om de shishabaas te overvallen. Er zou zeker geen bloed mogen vloeien. S. wist dat zijn medeverdachte een zogenaamde shotgun bij zich had, toen ze via een kapotgegooid raam de woning binnendrongen. Dennis V. zou hem hebben verzekerd dat in het wapen geen hagelpatroon zouden zitten.

De overval zou aanvankelijk uitgevoerd worden door plannenmaker Karim S. en de 29-jarige Heerlenaar Carlo R. Die durfde het blijkbaar in de uren voor de overval met de fatale afloop niet aan om in het huis mee te doen aan de beroving van Merikou.

AfgehaaktHij haakte af, maar regelde wel dat Dennis V. voor de klus opgehaald zou worden. Dat was de taak van Desmond H. (28) uit Maastricht. Hij was in de nacht en avond van de overval de taxichauffeur die tegen betaling voor de medeverdachten tussen Maastricht-Geleen en Heerlen pendelde. Desmond H. is vrijdag op vrije voeten gesteld, zo hebben het Openbaar Miniserie en advocaat Ivo van de Bergh bevestigd.

Lees meer in De Limburger van zaterdag

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee