Fortuna heeft geen kind aan weerloos Helmond

© Ermindo Armino

© Ermindo Armino

© Ermindo Armino

© Ermindo Armino

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Fortuna heeft vrijdagavond met overtuiging gewonnen van Helmond Sport. De Sittardenaren hadden geen kind aan de Brabanders. In eigen huis werd het 4-1.

Ron Langenveld

Fortuna liet er meteen vanaf de eerste minuut geen gras over groeien en zette de met drie verdedigers spelende Brabanders fors onder druk.

WeerloosAl na een minuut was Fortunees Djibril Dianessy dicht bij een doelpunt, maar zijn kopbal ging naast. Tien minuten later was het wél raak voor de Fransman: 1-0. Fortuna nam daarna geen gas meer terug tegen het weerloos spelende Helmond. Dat resulteerde na bijna een half uur in een vrije trap voor Fortuna. De kopbal van Ferry de Regt kwam niet over de lijn, maar in de rebound kon Finn Stokkers de bal alsnog binnen tikken: 2-0.

Eerste doelpuntUiteraard was het de bedoeling van Helmond om zich in de tweede helft te revancheren. Maar het was juist Fortuna dat meteen weer scoorde. Na een solo over de rechterflank liet rechtsback Chris Braun Helmond-keeper Stijn van Gastel vanaf 25 meter kansloos en peerde de 3-0 binnen, meteen ook zijn eerste doelpunt voor de Sittardenaren dit seizoen.

VakkundigIn de slotfase wist Helmond dan alsnog door de Fortuna-defensie te dringen en scoorde Giovanni Hiwat het enige tegendoelpunt. Maar niemand minder dan Emrah Bassan zette dat even later meteen weer recht. Voor het doel van Helmond speelde hij zich vakkundig vrij en schoot vervolgens de 4-1 in de rechter hoek.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee