VVV poetst twee keer achterstand weg

© Laurens Eggen

© Laurens Eggen

© Laurens Eggen

© Laurens Eggen

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

VVV heeft vrijdagavond met het nodige fortuin en karrevrachten inzet de twee nederlagen tegen Dordrecht en NAC weggepoetst. Tegen een gevaarlijk counterend Almere City werd het 3-2 door doelpunten van Ralf Seuntjens (2) en Joey Sleegers. De winnende treffer viel in de tachtigste minuut nadat VVV tot twee keer toe op achterstand was gekomen.

Hans Straus

Een herhaling van zetten in de eerste helft van VVV – Almere City. Net als tegen NAC begon het duel met een enorme kans voor Ralf Seuntjes (buitenspel). En was het vervolgens de tegenstander, in dit geval Soufyan Ahannach, die de score opende.

InschattingsfoutDe topscorer van Almere City profiteerde van een enorme inschattingsfout van de ervaren verdediger Moreno Rutten. Die speelde te kort terug op Delano van Crooij. Ahannach ging met de bal aan de haal: 0-1. Acht minuten later vond Clint Leemans de sprintende Joey Sleegers. Die bediende Ralf Seuntjens op maat: 1-1.

Almere bleef echter komen. Bij een corner van de gasten ging VVV-goalie Delano van Crooij niet vrijuit: Damon Mirani mocht van dichtbij de 1-2 binnen koppen. Een paar minuten voor rust stelde VVV orde op zaken. Een vrije trap van Clint Leemans werd bij de eerste paal vakkundig door Seuntjens binnen gewerkt: 2-2. Almere City kreeg echter ook kansen. Een vrije trap, de bal rolde nog, werd van ver op de lat geschoten en bij een scrimmage voor het doel mocht VVV van geluk spreken dat de bal niet op de stip ging na een overtreding van Leemans op Rick ten Voorde.

HeldendaadNa de rust startte VVV een voorzichtig offensief. Steeds beducht voor de tegenaanval van het grillige Almere. Promes en Seuntjens kregen kansen en met de komst van verloren zoon Johnatan Opoku – vijf duels lang geblesseerd afwezig – leefde ook het publiek even op.

Veelzeggend is dat de supporters – tegen NAC nog met ruim 6600 man – nu in getal nauwelijks boven de 5000 uit kwamen. Het vertrouwen is gedeukt bij de selectie, maar ook bij de fans. Die moesten lang wachten op het verlossende doelpunt. Dat kwam in de tachtigste minuut na goed voorbereidend werk van Opoku. Joey Sleegers profiteerde door de 3-2 binnen te knallen. In de slotminuten moest Delano van Crooij nog een heldendaad verrichten op een kopbal van Ten Voorde.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee