Westelijke Mijnstreek werkt aan toeristisch imago

© Ermindo Armino

Sittard-Geleen, Stein, Beek en Echt-Susteren werken aan een toeristisch profiel voor de Westelijke Mijnstreek. Ze doen onder meer imago-onderzoek in samenwerking met Zuyd Hogeschool.

Redactie

Het onderzoek wordt gehouden onder recreanten, toeristen en bedrijven in deze sector. Ook wordt nagedacht over een naam waarmee de regio toeristisch kan worden vermarkt.

VVV-directeur Anya Niewierra juicht een herkenbare identiteit van het gebied voor recreanten en toeristen toe. Ze zegt dat gemeenten daarnaast afzonderlijk hun sterke kanten kunnen blijven uitdragen, zoals Sittard de historische binnenstad en tradities. Beek evenementen en Stein rust en natuur langs de Maas. De rivier en de ontwikkeling van het natuurpark erlangs beschouwt de VVV-directeur als de toeristisch-recreatieve ruggengraat van de Westelijke Mijnstreek.

In De Limburger van zaterdag een gesprek met VVV-directeur Anya Niewierra over recreatie en toerisme in de Westelijke Mijnstreek

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee