Westelijke Mijnstreek werkt aan toeristisch imago

Print
Westelijke Mijnstreek werkt aan toeristisch imago

Afbeelding: Ermindo Armino

Sittard / Stein / Beek - Sittard-Geleen, Stein, Beek en Echt-Susteren werken aan een toeristisch profiel voor de Westelijke Mijnstreek. Ze doen onder meer imago-onderzoek in samenwerking met Zuyd Hogeschool.

Het onderzoek wordt gehouden onder recreanten, toeristen en bedrijven in deze sector. Ook wordt nagedacht over een naam waarmee de regio toeristisch kan worden vermarkt.

VVV-directeur Anya Niewierra juicht een herkenbare identiteit van het gebied voor recreanten en toeristen toe. Ze zegt dat gemeenten daarnaast afzonderlijk hun sterke kanten kunnen blijven uitdragen, zoals Sittard de historische binnenstad en tradities. Beek evenementen en Stein rust en natuur langs de Maas. De rivier en de ontwikkeling van het natuurpark erlangs beschouwt de VVV-directeur als de toeristisch-recreatieve ruggengraat van de Westelijke Mijnstreek.

In De Limburger van zaterdag een gesprek met VVV-directeur Anya Niewierra over recreatie en toerisme in de Westelijke Mijnstreek

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →