Treinen Maaslijn nog voor zomer opgelapt

Print
Treinen Maaslijn nog voor zomer opgelapt

Alleen met een extra treinstel is de drukte op de Maaslijn op te lossen. De investering is echter niet terug te verdienen. Afbeelding: Laurens Eggen

Arriva geeft nog voor de zomer alle treinen op de Maaslijn versneld een grote beurt. Vooral de zeven LINT-treinstellen die sinds december zijn ingezet om de drukte op het spoortraject tussen Roermond, Venlo en Nijmegen op te vangen, worden flink onder handen genomen.

Arriva probeert het onderhoud zo veel mogelijk buiten de drukke momenten te plannen. Toch zullen er de komende maanden soms kortere treinen op de Maaslijn rijden, aldus een woordvoerster. Het onderhoud duurt zeker tot de zomervakantie.

Storingsgevoelig
De tweedehands LINT-treinen blijken erg storingsgevoelig. Het vervroegde grote onderhoud moet een einde maken aan de aanhoudende problemen met uitvallende treinen op de Maaslijn.

De provincie Limburg maakte deze week bekend dat Arriva geen geld krijgt voor de vele uitgevallen ritten. Ook dreigt gedeputeerde Hubert Mackus met boetes als de problemen aanhouden. Na het dreigement stuurde Arriva ’s nachts het plan voor versneld onderhoud. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →