Treinen Maaslijn nog voor zomer opgelapt

Alleen met een extra treinstel is de drukte op de Maaslijn op te lossen. De investering is echter niet terug te verdienen.

Alleen met een extra treinstel is de drukte op de Maaslijn op te lossen. De investering is echter niet terug te verdienen. © Laurens Eggen

Arriva geeft nog voor de zomer alle treinen op de Maaslijn versneld een grote beurt. Vooral de zeven LINT-treinstellen die sinds december zijn ingezet om de drukte op het spoortraject tussen Roermond, Venlo en Nijmegen op te vangen, worden flink onder handen genomen.

Paul Bots

Arriva probeert het onderhoud zo veel mogelijk buiten de drukke momenten te plannen. Toch zullen er de komende maanden soms kortere treinen op de Maaslijn rijden, aldus een woordvoerster. Het onderhoud duurt zeker tot de zomervakantie.

StoringsgevoeligDe tweedehands LINT-treinen blijken erg storingsgevoelig. Het vervroegde grote onderhoud moet een einde maken aan de aanhoudende problemen met uitvallende treinen op de Maaslijn.

De provincie Limburg maakte deze week bekend dat Arriva geen geld krijgt voor de vele uitgevallen ritten. Ook dreigt gedeputeerde Hubert Mackus met boetes als de problemen aanhouden. Na het dreigement stuurde Arriva ’s nachts het plan voor versneld onderhoud.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee