MVV bewijst zichzelf slechte dienst in Den Bosch

© DL

MVV heeft zichzelf een bijzonder slechte dienst bewezen door in Den Bosch te verliezen. In stadion De Vliert werd het 2-1.

Emil Visser

De nederlaag was nogal onnodig. MVV was tot 20 minuten voor het einde heer en meester. FC Den Bosch kwam er niet aan te pas. MVV verzuimde echter de vele mogelijkheden te benutten.

In de vierde minuut leek MVV al op een voorsprong te komen. Thomas Verheijdt trof het doel met een stevige kopbal, maar volgens de scheidsrechter leunde hij op zijn tegenstander. MVV ging door met goed voetballen en kreeg ook kansen, maar verzuimde te scoren.

DominantiePas in de 63ste minuut wist MVV, na opnieuw minuten dominantie, de openingstreffer te maken. Keeper Kees Heemskerk kon de bal net niet stevig genoeg wegtikken toen Kelechi Nwakali vanaf achttien meter hard en laag binnen schoot. Nog geen twee minuten ontsnapte MVV aan de gelijkmaker nadat Van der Sande voor FC Den Bosch op de lat kopte.

In de 71ste minuut kreeg MVV de deksel op de neus. Dat deden Den Bosch zonder groots te spelen. Een verre ingooi belandde in het strafschopgebied van MVV. Jeremy Fernandes kreeg de bal voor zijn voeten en tikte binnen.

Na de gelijkmaker kwam de thuisploeg sterker voor de dag. Het leverde zelfs de voorsprong op. In de 86ste minuut kopte Luuk Brouwers een prima voorzet van de rechterkant binnen en verschalkte Bo Geens.

In de blessuretijd kopte Thomas Verheijdt voor de Maastrichtenaren nog op de paal.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee