Dramatische kwalificatie Verstappen in China

Print
Dramatische kwalificatie Verstappen in China

Afbeelding: ANP

Max Verstappen heeft zaterdag in de kwalificatie voor de Grote Prijs van China in de Formule 1 slechts de negentiende tijd gerealiseerd. De Nederlander van Red Bull werd gehinderd door technische problemen waardoor hij al in de eerste van drie kwalificatieronden eruit vloog. Daarom wacht Verstappen in vermoedelijk regen een inhaalrace zondag.

Die begint hij vanaf startplaats zeventien omdat de Fransman Romain Grosjean en de Brit Jolyon Palmer een straf kregen en vijf plaatsen naar achteren werden verplaatst. Beiden hadden verzuimd gas terug te nemen nadat gele vlaggen waren getoond na de crash van Sauber-coureur Antonio Giovinazzi.

De top vier was identiek aan die van de kwalificatie in de GP van Melbourne twee weken geleden. De Brit Lewis Hamilton van Mercedes was de snelste voor Sebastian Vettel (Ferrari), Valtteri Bottas (Mercedes) en Kimi Räikkönen (Ferrari). Verstappens teamgenoot Daniel Ricciardo heeft de vijfde startplek, in Melbourne stond de Limburger daar nog zelf.

Software
Softwareproblemen, omschreef zijn team de klachten die Verstappen maar één keer een tijd deden neerzetten: 1.35,433. Hamilton kwam in de derde kwalificatiesessie tot 1.31.678, nooit was iemand sneller in Shanghai.

,,We hadden problemen met de motor, er was geen vermogen'', mopperde Verstappen bij Ziggo Sport. ,,De motor hield in, het klopte niet helemaal. Je hoort dat.'' Verstappen ging naar de pits, maar het mankement aan de eerder al bekritiseerde Renault-motor bleek op korte termijn niet te verhelpen. ,,Toen ik weer naar buiten reed, wist ik ook meteen dat het niet klopte. Er zat geen vermogen in. Het loopt dan voor geen meter.''

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →