Verdachte Stockholm komt uit Oezbekistan

Print
Verdachte Stockholm komt uit Oezbekistan

Afbeelding: ANP

De verdachte die is gearresteerd na de aanslag in Stockholm, is een 39-jarige man uit Oezbekistan. De chef van de Zweedse nationale politie heeft dat zaterdag verklaard.

In Zweedse media was dat al eerder gemeld, maar toen werd dat niet door de politie bevestigd. De man was onlangs opgedoken in informatie die de Zweedse veiligheidspolitie had verzameld. Dat liet de chef van die organisatie zaterdag weten.

Door de aanslag, waarbij een vrachtwagen op voetgangers en een winkel inreed, vielen vier doden. De politie ziet een duidelijk verband met de aanslag in Londen, waar een man in een personenauto op voetgangers inreed. De identiteit van de vier mensen die omkwamen is nog niet vastgesteld.

Explosieven
In de vrachtwagen die werd gebruikt bij de aanslag, zijn explosieven gevonden. Dat meldt de Zweedse televisie op basis van bronnen binnen de politie.

De chef van de Zweeds veiligheidsdienst kon dat niet bevestigen. Tegenover het Duitse persbureau DPA kon een woordvoerder van de politie het bericht ook niet bevestigen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen voor nog geen 1,50 per week.

Bekijk de aanbieding →