Red Bull: 'Beter als opa Verstappen media niet opzoekt'

Print
Red Bull: 'Beter als opa Verstappen media niet opzoekt'

Afbeelding: ANP

Red Bull Racing heeft zich gedistantieerd van de uitlatingen van Frans Verstappen in diverse media naar aanleiding van een ruzie waarbij zijn zoon Jos afgelopen weekend was betrokken.

 De opa van Max Verstappen trok fel van leer tegen zijn zoon, die hij verweet de loopbaan van de Formule 1-coureur in gevaar te brengen. Motorsportadviseur Helmut Marko geeft toe dat Frans Verstappen hem afgelopen winter heeft bezocht om zijn bezorgdheid uit te spreken over de negatieve invloed die Jos op de loopbaan van Max Verstappen zou hebben.

Bedenkingen
"Ik heb hem beleefd aangehoord. Hij heeft zijn bedenkingen uitgesproken en daarnaast ondersteuning gevraagd voor de bijeenkomsten die hij organiseert rondom de Formule 1-uitzendingen. Ik heb hem duidelijk gemaakt dat Red Bull een contract met Max Verstappen heeft en dat alles wat er verder in de familie gebeurt niet onze zaak is. Max gaat zeer professioneel ermee om, maar het zou beter zijn als opa de media niet opzoekt om zijn verhaal te doen. Zaken rond Max bespreken we met hem zelf en zijn manager Raymond Vermeulen.”

Lees ook: 'Opa Verstappen sprak in het geheim met Red Bull-baas over Jos'

Jos Verstappen is niet in China aanwezig. Hij laat, zoals afgesproken met de teamleiding, sinds de overgang van Toro Rosso naar Red Bull regelmatig races aan zich voorbij gaan. Marko: "Jos heeft uitstekend werk geleverd. Daardoor is Max zo ver gekomen. Maar Red Bull is een goed georganiseerd team en wij hebben nu de begeleiding van Max op ons genomen. Dat gaat prima.” 

Lees ook: Jos en Frans Verstappen leggen zware hypotheek op toekomst Max