Verdrijven Assad toch belangrijke doelstelling VS

Print
Verdrijven Assad toch belangrijke doelstelling VS

Afbeelding: EPA

Het verdrijven van president Bashar al-Assad is door de recente gebeurtenissen alsnog een belangrijke doelstelling geworden voor de Verenigde Staten. De Amerikaanse VN-ambassadeur Nikki Haley heeft dat vandaag gezegd tegenover CNN.

"Er zijn meerdere prioriteiten. Het wegkrijgen van Assad is niet de enige prioriteit'', is haar antwoord op de vraag of de komst van een nieuw regime in Syrië een officieel beleid van de VS is geworden.

Doelstellingen
Ook geeft ze te verstaan dat een politieke oplossing met Assad geen optie is. Haley noemt het verslaan van Islamitische Staat en het verwijderen van Iraanse invloed in Syrië als andere belangrijke doelstellingen.

De ambassadeur lijkt daarmee terug te komen op eerdere uitlatingen. Enkele dagen voordat de aanval met gifgas had plaatsgevonden, gaf ze te kennen dat het verdrijven van de Syrische president niet meer de belangrijkste doelstelling is.

 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen