Vierduizend kilometer wandelen naar Istanbul, via Roermond

Print

Afbeelding: Jeroen Kuit

De Australiër Trent Matthews loopt 4000 kilometer door Europa. Vrijdag was hij in Weert, gisteren in Roermond en zondag loopt hij van Roermond naar Heinsberg. Eindpunt: Istanbul.

Ergens tussen Roermond en Heinsberg loopt Trent Matthews (27), uit het Australische Perth. Klein van stuk, met baardje, petje op en een grote rugzak. Hij wandelt 4000 kilometer voor het goede doel, van Hoek van Holland naar Istanbul.

Aardbeving
Hij probeert 30.000 dollar bij elkaar te sprokkelen voor de herbouw van een school voor vrouwen in Nepal. Die school werd door de aardbeving in 2015 totaal verwoest. Toen Trent na drie jaar werken als consultant ging reizen over de wereld, kwam hij Ryan tegen die bezig was het met Nepalese project.

Relaxed
Hij was meteen verkocht en besloot met wandelen geld in te zamelen. “De Nederlanders verschillen niet zoveel van de Australiërs. Ze zijn relaxed, gastvrij en proberen altijd te helpen. Toen ik in een pannenkoekenrestaurant vertelde waar ik mee bezig was, hoefde ik prompt niet meer te betalen.” Hij hoopt voor december Instanbul te bereiken, daarna vliegt hij terug naar Nepal.

Volg Trent op: http://www.thisworldexists.org/walk

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →