Verstappen bekroont magistrale inhaalrace met podiumplek

Print
Verstappen bekroont magistrale inhaalrace met podiumplek

Afbeelding: EPA/Romain Pilipey

Max Verstappen heeft zondag tijdens de GP van China nogmaals zijn ongekende talent laten zien. De Limburger, die als 16e aan de race begon, eindigde na een fenomenale inhaalrace uiteindelijk op het podium.

Eventjes leek er op het circuit in Shanghai zelfs nog meer in te zitten, want de weergoden waren Verstappen goedgezind. Het mocht bij de start dan droog zijn in China, de baan was dat nog niet. 

Indrukwekkend
Reden voor Verstappen om vanaf het begin zijn kunsten te tonen. Vlak na de start had Verstappen al vijf plekken te pakken en ook in de rondes daarna bleef hij concurrenten inhalen. 

Dat resulteerde al snel in een vierde plek, waarna ook Raikkonen en teamgenoot Ricciardo er aan moesten geloven. De Limburger liet het tweetal met groots vertoon van macht staan en opende zelfs eventjes de jacht op leider Hamilton. 

Foutje van Max
Helaas voor Verstappen werd de baan in het vervolg droger en droger waardoor plek 1 er eigenlijk nooit in zat. Sterker nog, nadat Sebastian Vettel de druk erop zette, ging Verstappen de fout in. Hij remde laat, verloor de grip en moest Vettel voorbij laten. Een extra tegenvaller was dat hij daarna problemen met de banden kreeg.

Verstappen viel na een pitstop terug naar plek 6, maar wist in het vervolg - mede dankzij een inhaalactie op de Mercedes van Valtteri Bottas - weer op te klimmen naar een indrukwekkende derde plek. 

Hele goede race
"Het was een hele goede race", was de eerste reactie van een glunderende Verstappen op het podium. "Ik ben heel bij met de derde plek. Die had ik niet meer verwacht, zeker niet toen ik vanaf de zestiende plek moest vertrekken."