Max Verstappen: 'Het was net een videospelletje'

Print
Max Verstappen: 'Het was net een videospelletje'

Max Verstappen viert zijn derde plek. Afbeelding: Getty Images

Max Verstappen bekroonde een geweldige inhaalrace in China met zijn eerste podiumplek van het seizoen. Tijdens de podiumceremonie beaamde Verstappen dat het op een videospelletje leek.

"Ik haalde in de eerste ronde al zo'n negen auto's in", vertelt Verstappen. Op de vraag of het voor hem op een videospel lijkt, antwoordt Verstappen gevat. "Ja, zo ongeveer."

Niet verwacht
De coureur van Red Bull was dolblij met zijn derde plek, nadat hij vanaf de zestiende plaats begon. "Dit had ik vooraf niet verwacht", vertelt de jongeling die ook is uitgeroepen tot driver of the day. "Het liep perfect."

Verstappen noemt de Grand Prix van China zelfs één van zijn beste races ooit. ,,Barcelona blijft natuurlijk heel bijzonder en Brazilië ook, maar deze komt zeker in de top-5."

Vul hier een omschrijving van de foto in.

Slicks
Verstappen kwam in de race goed weg vanaf zijn zestiende startplek en pakte al gelijk negen auto's. Dat daarna een safety car-situatie volgde, kwam de coureur van Red Bull goed uit. ,,Ik kon daardoor naar de slicks toe. Het liep eigenlijk perfect. In een droge race had ik maximaal zesde kunnen worden, nu was er meer mogelijk."

Racewinnaar Lewis Hamilton was vol lof: "Dit is heel bijzonder. Op deze manier kan ik nooit die prijs pakken", zo grapte Hamilton. Verstappen antwoordde zeer gevat: ,,Maar ik wil wel met je ruilen hoor."

Terugkijken
Hamilton kondigde aan de race maandag nog eens terug te gaan kijken, met specifieke aandacht voor Verstappen. "Max vindt het blijkbaar heel makkelijk om andere auto's in te halen op een natte baan. We moeten maar eens goed kijken hoe hij dat precies doet", grapte de Brit.