Zeven mensen naar ziekenhuis na brand in flatgebouw

Print
Zeven mensen naar ziekenhuis na brand in flatgebouw

Afbeelding: ANP

In een flatgebouw aan de Perim in Zaandam heeft zondagochtend korte tijd brand gewoed. Het ging om een uitslaande brand. Zeven mensen, onder wie een vrouw met baby, moesten voor controle naar het ziekenhuis, omdat ze door de rook hadden gelopen, zegt de veiligheidsregio.

De brandweer ontruimde uit voorzorg omliggende flatwoningen. Veertig mensen moesten tijdelijk hun woning verlaten. De brandweer kreeg rond 06.00 uur een melding binnen. Na een half uur was de brand onder controle. Rond 07.30 uur konden de omwonenden weer hun huis in.

Het vuur woedde in een woning op de zevende etage. De woning is verwoest. Enkele naast- en bovengelegen woningen hebben waterschade opgelopen. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Mogelijk is het vuur in de keuken ontstaan, zei een woordvoerder van de veiligheidsregio.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →