Zeven mensen naar ziekenhuis na brand in flatgebouw

Print
Zeven mensen naar ziekenhuis na brand in flatgebouw

Afbeelding: ANP

In een flatgebouw aan de Perim in Zaandam heeft zondagochtend korte tijd brand gewoed. Het ging om een uitslaande brand. Zeven mensen, onder wie een vrouw met baby, moesten voor controle naar het ziekenhuis, omdat ze door de rook hadden gelopen, zegt de veiligheidsregio.

De brandweer ontruimde uit voorzorg omliggende flatwoningen. Veertig mensen moesten tijdelijk hun woning verlaten. De brandweer kreeg rond 06.00 uur een melding binnen. Na een half uur was de brand onder controle. Rond 07.30 uur konden de omwonenden weer hun huis in.

Het vuur woedde in een woning op de zevende etage. De woning is verwoest. Enkele naast- en bovengelegen woningen hebben waterschade opgelopen. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Mogelijk is het vuur in de keuken ontstaan, zei een woordvoerder van de veiligheidsregio.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen