Van Leer redt kostbaar punt Roda

Print
Met een uitblinkende keeper Benjamin van Leer heeft Roda JC zondagmiddag een kostbaar punt uit Alkmaar meegenomen: 1-1. De Roda-doelman stopte een strafschop en was in de tweede helft, toen de Kerkradenaren zwaar onder druk stonden, niet te passeren.

Roda kwam behoorlijk uit de startblokken en hield AZ in de openingsfase ver van het doel. Pas halverwege de eerste helft werd de thuisploeg voor het eerst gevaarlijk, maar de Kerkradenaren kwamen goed weg bij een kogel van Ron Vlaar. Roda viel terug en loerde op de counters, maar die werden veel te slordig uitgespeeld.

Vlijmscherp
De thuisploeg deed dat een stuk beter. Een vlijmscherpe uitbraak werd fraai afgerond door Jahanbakhsh, die Van Peppen zijn hielen liet zien: 1-0. De ploeg van Anastasiou miste even later een geweldige kans via Van Velzen, maar sloeg voor rust alsnog terug. Werker kopte uit een corner de gelijkmaker binnen: 1-1.

Gedisciplineerd
Na rust bleef Roda gedisciplineerd verdedigen, maar kwam de ploeg amper meer van de eigen helft af. Paulissen kreeg bij een van de schaarse counters een kans, maar zijn volley vloog over het doel. AZ drong aan, maar doelman Van Leer groeide naar een grootse vorm. Zelfs van elf meter bleek hij niet te passeren. De Roda-keeper dook naar de goede hoek bij een penalty van Weghorst, nadat arbiter Van den Kerkhof een handsbal had geconstateerd. 

AZ startte vervolgens een lang slotoffensief, maar de Kerkraadse defensie gaf geen krimp meer. Van Hyfte had in blessuretijd zowaar de winnende treffer kunnen maken, maar kopte over.